Tudi občani podprimo poziv zdravnikov, zobozdravnikov in Zdravniške zbornice Slovenije odločevalcem

  

Po objavi poziva zdravnikov in zobozdravnikov ter Zdravniške zbornice Slovenije k bolj odgovornemu pristopu do okoljske problematike se je pojavilo vse več vprašanj, ali lahko ta poziv podpremo tudi občani in tako pokažemo odločevalcem, da ima veliko podporo. Zaradi tega smo se v društvu Eko Ahovo in dolina Soče odločili, da pričnemo z zbiranjem podpisov javnosti v podporo temu pozivu. 

In to ne le v naši bližnji okolici, ampak tudi Novi Gorici, Brdih, Tolminu in širši okolici in tudi drugih krajih v državi. Saj se z nesorazmernimi tveganji za zdravje in diskriminatorno predpisanimi  emisijskimi vrednostmi – na kar opozarja poziv zdravnikov – srečujemo tudi v drugih območjih.  

Poziv zdravnikov in zobozdravnikov lahko podprete tako, da se vpišete in podpišete na seznam podpisov na enega od naslednjih načinov:

 1. Na enem od mest, na primer v trgovini, lokalu, ustanovi…, kjer bodo na voljo podpisni listi. Tam boste lahko prebrali tudi plakat, na katerem bo poleg vabila k podpisu objavljeno tudi besedilo poziva zdravnikov in zobozdravnikov. 
  Trenutno najdete podpisne liste na naslednjih mestih:
  – trgovina Brumat v Desklah, Srebrničeva 22
  – market v Desklah, Ulica talcev 2
  – mesnica v Desklah, Srebrničeva 20
  – ambulanta v Desklah, Srebrničeva 31
  – lekarna v Desklah, Srebrničeva 31
  V Novi Gorici:
  – lekarna v nakupovalnem centru Qlandia, 
  – Center za krepitev zdravja (nad Trgovsko hišo)
  – Modni domek, trgovina z metražnim blagom (zraven Modnega doma)
  V Brdih:
  – market v Dobrovem
  Seznam mest bomo sproti dopolnjevali na spletni strani in Facebook strani društva.
 2. Pri enem od članov društva ali podpornikov, ki bodo zbirali podpise. Lahko jih boste videli v vašem kraju, na tržnici ali drugje. Stopite do njih in prispevajte vaš podpis.
 3. Tako da si iz spletne strani prenesete spodnji list s seznamom podpisov, ga sami natisnete in se podpišete. List nato lahko pošljete po pošti na naslov društva Eko Anhovo in dolina Soče, Srebrničeva ulica 18, 5210 Deskle ali pa pokličite na telefon 041 704 894 in se dogovorite kako ga dostavite.
 4. Vse, ki podpisa ne morete prispevati lastnoročno na list s seznamom podpisov, pa vabimo da poziv podprete na spletnem mestu Podprimo poziv zdravnikov k bolj odgovornemu pristopu do okoljske problematike
  Možnost spletne podpore lahko tudi enostavno delite in sporočite drugim, ki jim je prav tako ni vseeno za okoljsko in zdravstveno problematiko v srednji Soški dolini in drugje.

Če boste podporo izrazili tako z lastnoročnim podpisom, kot tudi na spletu, vas prosimo da na spletu to pripišete v komentarju. Na ta način bomo lahko bolj natančno sešteli vse podpise podpore. Ne dvomimo namreč, da marsikomu tako velika podpora pozivu ni pogodu in da se bodo lahko pojavili poskusi sejanja dvomov v  množičnost podpore.

Vabimo vas, da k podpisu povabite tudi vaše družinske člane, sorodnike, prijatelje, sodelavce, ki se strinjajo z vsebino poziva. Iz spletne strani lahko prenesete tudi vabilo z besedilom poziva, če bi se želeli še enkrat seznaniti z njim. Hvaležni bomo, če boste k podpori nagovorili čim več vaših somišljenikov.

List s seznamom podpisov

Vabilo z besedilom poziva zdravnikov in zobozdravnikov

Če ne morete izkoristiti nobene od teh možnost nas še vedno lahko pokličete na telefon 041 704 894 in dogovorili se bomo kako vam lahko pomagamo.

Zbrane podpise bomo predali zdravnikom in zobozdravnikom in jih s tem podprli v njihovem opozorilu, da je potrebno prebivalce v že obremenjenih okoljih, kakršno je tudi naše območje, zaščititi pred dodatnim potencialno nevarnim onesnaževanjem.

Facebooktwittermail