Vse čestitke naši zdravnici dr. Nevenki Mlinar!

  

Veseli smo in od srca čestitamo naši zdravnici dr. Nevenki Mlinar za naziv Osebnost Primorske leta 2020. Bralci, poslušalci in gledalci osrednjih primorskih medijskih hiš so ji ta naziv izglasovali zaradi njenih prizadevanj, ki so sprožila poziv skoraj 600 zdravnikov in zobozdravnikov državnim in lokalnim odločevalcem, naj ne obremenjujejo dodatno že prizadetih okolij, kakršno je tudi območje srednje Soške doline in naj meje onesnaževanju okolja določijo po meri zdravja ljudi in ne po meri onesnaževalcev ali kapitala.

Zahvalo si zaslužili vsak od 12 kandidatov in kandidatk za ta naziv, tudi naša članica Mateja Sattler, ki je bila prav tako predlagana. A zaradi problematike, ki bremeni naše okolje, smo podelitve naziva dr. Mlinarjevi še toliko bolj veseli.

Pred enim letom, ko je bila izbrana za osebnost meseca januarja, smo zapisali: Lepo in vzpodbudno je spoznanje, da obstajajo strokovnjaki, ki se še zavedajo bistva svojega poslanstva in so za to tudi pripravljeni izpostaviti svoje stališče. Želimo si, da bi bili opomin in vzor vsem tistim strokovnjakom v odločevalskih inštitucijah, ki so na to poslanstvo morda pozabili in ga zamenjujejo z birokratskim besednjakom “to ni v naši pristojnosti…”, “tako pač določajo predpisi…” in podobno.

Te želje ponavljamo. Naj prizadevanjem dr. Mlinarjeve sledi še veliko drugih strokovnjakov in tudi vsi mi krajani. Več nas bo, lažje bomo sebi in našim otrokom zagotovili čisto in zdravo domače okolje.

Več o podelitvi naziva Osebnost Primorske leta 2020 lahko preberete na spletni strani časopisa Primorske novice (od koder je tudi spodnja fotografija) ali spletni strani Radia Koper.

Facebooktwittermail