Varuhinja napovedala obisk v septembru in povabilo na eko pohod

  

DSC02175 DSC02176Društo Eko Anhovo in dolina Soče se je v četrtek, 9.6.2016, udeležilo četrtega rednega srečanja varuhinje človekovih pravic, gospe Vlaste Nussdorfer, s predstavniki okoljskih civilnih gibanj. Obisk varuhinje je potekal v Celju, ki se zaradi delovanja Cinkarne spopada z velikimi okoljskimi in zdravstnenimi problemi.

Člani našega društva so varuhinjo in ostale prisotne seznanili z našimi problemi, ki so posledica delovanja industrije in sežiganja odpadkov v tovarni Salonit Anhovo. Varuhinja je povedala, da pozna naše probleme in napovedala obisk naših krajev in našega društva v septembru.

Obisk je bil koristen tudi zaradi izmenjave izkušenj in mnenj z drugimi društvi in posamezniki, ki se borijo za čisto in zdravo okolje.

In še povabilo na pohod

Na dan slovenske državnosti, 25.6.2016, pripravljamo Eko pohod iz starega Anhovega mimo Krstenic do parka Pečno v Kanalu. Pohod bo obogaten z ekološkim, kulturnim in zgodovinskim programom. Postavili pa bomo tudi obeležje vsem žrtvam azbesta in opomnik okoljskemu onesnaževanju.

Pridite, in tako pokažite, da nam ni vseeno, v kakšnem okolju MI živimo.

Ker nam je mar…

Facebooktwittermail