Vse čestitke naši Mateji!

  

Veseli in ponosni smo. Vse čestitke naši Mateji za naziv »osebnost Primorske meseca septembra«!

Pogovor z Matejo lahko preberete na spletni strani Primorskih novic in Radia Koper.

Priznanje Mateji je že drugo letošnje priznanje osebam, ki si prizadevajo za naše okolje in zdravje:

  • V januarju letos so bralci, poslušalci in gledalci osrednjih primorskih medijskih hiš izvolili za osebnost Primorske našo zdravnico Nevenko Mlinar, ki je bila prvopodpisana pod poziv zdravnikov državnim in lokalnim odločevalcem, naj dodatno ne obremenjujejo že prizadetih okolij, kakršno je tudi območje srednje Soške doline. Poziv je v kratkem času podprlo skoraj 600 slovenskih zdravnikov in zobozdravnikov, Zdravniška zbornica Slovenije in preko 7000 občanov in še danes odmeva v javnosti zaradi etične drže pobudnikov in jasno izraženih besed.
  • Na pragu jeseni so bralci, poslušalci in gledalci -prav tako z velikim številom glasov- izvolili za osebnost Primorske še Matejo, članico in gonilno moč našega okoljevarstvenega društva Eko Anhovo in dolina Soče, zaradi njenega poguma ter odločnih in jasnih besed v prid našemu okolju in našemu zdravju. Zahvaljujemo se vsem, ki so prepoznali njeno predanost in glasovali zanjo.

Če povežemo oboje, lahko z optimizmom zapišemo: vedno bolj očitno postaja, da se ljudje v srednji Soški dolini in širši okolici prebujajo!

Facebooktwittermail