Predali smo zbrane podpise k zahtevam za zagotovitev čiste in zdrave pitne vode

  

Pred dobrim mesecem dni smo poročali o tem, da je po julijskem onesnaženju pitne vode večina krajanov Anhovega podpisala zahteve, da se za pitno vodo preneha uporabljati voda iz Soče in zagotovi drug vir čiste in zdrave vode ter da se takoj pristopi k izgradnji novega vodovoda za oskrbo prebivalcev, ki bo ločen od vodovoda v industrijskem kompleksu. Z vodo iz Soče in vodarne Močila se oskrbujejo tudi krajani Deskel in okolice, zato so take zahteve pričeli podpisovati tudi ti krajani. V društvu smo organizirali pomoč pri zbiranju podpisov. 

Skupaj s krajani Anhovega in občinsko listo Za zdravje in kakovost bivanja smo preko 600 zbranih podpisov predali v čertek, 1.10.2020 pred sejo občinskega sveta županji Tini Gerbec.

Kot smo že poročali, vsebuje peticija štiri zahteve, med katerimi je tudi takojšnja ponovna obravnava občinske strategije oskrbe s pitno vodo in investicijskega načrta, s katerima naj se opusti črpanje vode iz reke Soče. Ob predaji podpisov smo za medije pripravili tudi kratko izjavo.

Žal v času več kot dveh mesecev, odkar je prišlo do onesnaženja pitne vode v Anhovem, še vedno ni bilo storjeno nič bistvenega v smeri dolgoročnega reševanja problematike vodooskrbe v Anhovem, Desklah in okolici.

Facebooktwittermail